''THE BEST IS YET TO COME''

Salam Sejahtera kepada sesiapa yang melawat ke blog aku.Semoga terhibur membaca blog aku yang merapu nie untuk mengisi masa lapang anda semua.

From:
Naem Malayneum

Wednesday, April 15, 2009

The Phantom of The Opera


''Weyh Naim,nak pergi tengok The Phantom of The Opera tak kat SMK Methodist(ACS) 12th April '09???'',terkejut aku bila member aku Mas Ade tertibe tanya kat aku.Aku yang tengah melepak dalam kelas terus cakap kat dia,''jom pergi,kita enjoy sama-sama".

Setelah semua persiapan dah dibuat(ticket,permission dan transport),aku dan member aku lagi dua orang Mas Ade dan Iqbal pun bertolak menaiki kereta nasionalism ''Proton Saga'' tepat pukul 6.30 p.m dari Taman SPPK ke bandar Ipoh.Perjalanan kami ke bandar Ipoh mengambil masa 10 minit jew, sampai jew kat bandar Ipoh kami pun pergi makan dulu kat Dataran Ipoh bcoz masing-masing dah lapar kan hehe.Makan,lepak dan smoking(Mas Ade dan Iqbal jew ok!aku dah stop smoking dah bcoz gf aku marah)x sedar pulak mesin masa aku dah menunjukkan pukul 7.20 p.m,opera start pukul 8 nak solat maghrib lagi.Kami pun cabut la apa lagi,nanti lambat terlepas pulak nk tengok opening kan.

Semasa perjalanan nak pergi solat maghrib di masjid negeri member aku tanya,''ticket sume ade bawak tak???''.Aku dengan confident tengah drive kereta masa itu cakap,''tiket aku ade dalam beg kowt..try tengok jap???member aku Iqbal cakap mana ada la..tak jumpa pun''.Aku apa lagi panik la kan bcoz masa ada 4o minit jer lagi b4 opera itu start then tiket tak bawak tak boleh masuk.Aku dengan tawakal pada ALLAH tekan button hazard terus memecut laju pulang ke rumah nak ambik tiket,"NO TICKET NO ENTRY".Semua lampu merah aku bedal jer..nak kejar masa beb!!!kalau ade barua nak kejar lariiiiii la..haha.Cuba korang imagine(kepada sesiapa yang tinggal dekat area Taman SPPK or Pengkalan) dari Dataran Ipoh ke Taman SPPK cuma ambil masa 5 minit,naik kereta bukan motosikal ok.Aku pun tak percaya semua nie berlaku..silly naim..haha.Emak aku pun terkejut apasal balik nie padahal opera nak start dah,aku ape lagi menjerit la mak!!!mak!!!mak!!!tiket im tinggal ade dalam bilik.Dengan menggunakan kuasa veto emak aku pun menyuruh adik aku tolong ambik kan.Tiket dah ada apa lagi terus gerak la ''jom cabut,kita tengok opera(semangat poyo jer)'' haha.

Mesin masa aku dah menunjukkan pukul 7.35,Mas Ade nak isi minyak lagi bcoz aku dah lenjan kereta laju sangat habis kering tank.''Aku tanya Mas mane nak solat ni dude???Mas cakap kat petrol pam petronas Taman SPPK ada tempat solat''.Kami yang mula-mula plan nak solat kat masjid negeri last-last solat kat tempat solat petrol pam..hahahaha..janji solat bcoz solat itu kan tiang agama bagi umat Islam.Setelah selesai isi minyak dan solat kami pun dengan semangat berkobar-kobar terus pergi menuju ke destinasi.Waktu dah menunjukkan pukul 7.50 p.m..opera nak start dah pukul 8 p.m,aku cakap kat Mas nak kene kejar masa ni..Iqbal dengan tenang cakap apa lagi tekan la butang hazard,kereta dah full tank ni..haha.Kami pun terus memecut laju membelah daratan dan lampu-lampu isyarat yang tak habis-habis nak merah jer.

Tepat jam 8.05 p.m kami pun sampai ke destinasi yang hendak dituju dan setelah selesai parking kereta kami terus masuk ke ACS Auditorium.Nasib baik opera tak start lagi,Mas Ade dengan Iqbal tak habis-habis drop aku sebab punca lambat,''sorry member!!!'' haha.Aku dengan perasaan berdebar-debar ingin melihat ''The Phantom of The Opera'' yang dibintangi oleh studentz Smk Methodist(ACS) sendiri.Aku dengar studentz ACS ni dah berlatih sejak tahun lepas '2008' so,mesti hebat persembahan mereka kan.Ternyata persembahan mereka memang hebat,mereka boleh berlakon sambil bernyanyi macam filem ''high school musical'' pastu siap da live band lagi untuk lagu-lagu yang dinyanyi kn..salute la studentz ACS.Auditorium ACS pun ade kelas jugak bcoz ade air-cond.Aku dah la tak bawak sweater habis sejuk aku..errrrr.Opera ni memang seronok bagi aku bcoz mempunyai eleman chenta,fighting dan lawak..p/s:rugi kepada classmate aku yang tak pergi sekali..wink3.Tepat jam 10.10 p.m opera ni pun habis,tak sedar aku dah 2 jam aku kat dalam auditorium.Aku harap tahun hadapan dapat pergi tengok opera lagi bcoz seronok sangat tapi kalau pergi dengan gf(NURFARHANA) lagi seronok kn.


Hero The Phantom of The Opera

We're The Youth

Para Penonton


Kami pun bergerak pulang setelah selesai menonton ''The Phantom of The Opera'' dengan keadaan yang penat(kenapa penat pun tak tahu).Sebelum pulang ke rumah,kami pusing-pusing dulu bandar Ipoh saja nak ambik angin malam la orang kata kan.Jam sudah menunjukkan dekat pukul 11 p.m,kami pun terus pulang ke rumah masing-masing.Sampai jer kat rumah aku terus bergayut dengan gf aku.rindu beb walaupun baru tak msg berapa jam kan(jiwang ker???naluri lelaki kot)..haha..sedar tak sedar dekat sejam aku bergayut sampai pukul 12.30 a.m dan hampir jam 2 a.m baru aku tidur lena.

P/s:struktur ayat dan gaya bahasa aku agak menyampah untuk di baca.Di harap kepada sesiapa yang membaca dapat membaca dengan hati yang tenang.

PEACE & LOVE

2 comments:

  1. Welcome to join China Service Mall Adsense Union
    Earn money for your own website

    China Service Mall http://www.at0086.com ,the biggest China Service Reservation Center in the world. Provided 2 0, 00 0,000 registered members with the best reservation service.

    1, Easy to join
    If your website is up to the standard of our Union, we will pass your apply in 24 hours. Then you can join our Adsense Union.
    2, Big payback
    We can give you big payback if you join us, we give more money than the present Adsense Unions.
    3, Easy to earn money
    People come to our site and give a reservation by click the advertisement on your site; we will give you much money. For every 100 effective reservations we will pay you 60 US dollars. When the total reservations reach 500, we will pay you extra 100 US dollars as rewards. More and more preferential policy expects your participation.
    4 ,Convenient management of Backgrounds
    The proceeds of each time is clearly visible in our convenient management of backgrounds, and we can ensure the benefits of yours.
    5, Good reputation
    Anyone of you can be at ease to take a part in it.

    If you are interested in our Adsense Union, please click http://adsense.at0086.com to register your account.

    Yours Sincerely,
    Miss Guan Yuqing

    Marketing Department ,
    China Service Mall Co., Ltd.
    http://www.at0086.com

    Address: 9th Floor,
    Wenhao Business Building,
    No.699 Xiongchu Avenue,
    Hongshan District,
    Wuhan City,
    China
    Tel: +86-027-87446102

    MSN: fangxiangdirection@hotmail.com
    Email: yuqing@chinaservicemall.com

    ReplyDelete
  2. tgk play pun bukan dpt jawab Spm semula, heheheh

    ReplyDelete